7η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Εντυπωσιακή αποδοχή συνάντησε η 7η Γιορτή Παραμυθιών που έγινε στην Κέα από τις 4 μέχρι και τις 12η Ιουλίου 2009. Φέτος το θέμα της Γιορτής ήταν τα «Παραμύθια Αγάπης και Έρωτα»!
Για άλλη μια χρονιά -την έβδομη κατά σειρά- ο πανευρωπαϊκής πλέον φήμης θεσμός, έδωσε την ευκαιρία σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, έχοντας ως σκηνικό τοποθεσίες ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς αλλά και ιστορικής σημασίας.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε αφηγήσεις παραμυθιών μουσικά και εικαστικά δρώμενα, εκθέσεις ζωγραφικής, κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών, συναυλίες, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.
Ο προσκεκλημένος του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών Γάλλος παραμυθάς Αμπί Πατρίξ (καλλιτεχνικός διευθυντής του «Compagnie du Cercle» και διευθύνει το διάσημο « La Maison du Conte» της Γαλλίας) τιμήθηκε σε μια σεμνή τελετή στο Δημαρχείο της Κέας στην Ιουλίδα και ανακυρήχθηκε επίτιμο μέλος του Κέντρου.
Αρχαία πλακόστρωτα μονοπάτια, παραλίες, αρχαιολογικοί χώροι, αλώνια, γραφικές κατοικίες με φόντο το δρυοδάσος, πλατείες, σοκάκια και γραφικά ξωκλήσια, ήταν το φυσικό σκηνικό των εκδηλώσεων που ενθάρρυναν πέρα από κάθε προσδοκία την προσέλευση του κόσμου.
Στόχος της Γιορτής είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς και της πολυσημίας και διαχρονικότητάς τους. Διαφορετικά είδη Τέχνης συναντώνται, συνομιλούν και εκφράζονται.
Μια ξεχωριστή εκδήλωση πολλαπλών αφηγήσεων και μουσικών δρώμενων υλοποιήθηκε στην παραλία της αρχαίας Καρθαίας υπό το φως της πανσελήνου και τους ήχους της θάλασσας. Πολλοί ήταν αυτοί που δε δίστασαν να διανυκτερεύσουν στην παραλία.

Και μια μουσική συναυλία, στο αλώνι της κ. Μαρίας, στο Μυλοπόταμο, όπου η ομάδα από τη Βέροια παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια του έρωτα και της αγάπης από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας.
Η «Γιορτή Παραμυθιών» είναι ένα ολοζώντανο και εξελισσόμενο φεστιβάλ. Κάθε χρόνο έρχεται με καινοτομίες και πειραματισμούς, μέσα από τους οποίους εξελίσσεται η έννοια της έκφρασης, της μάθησης, της διδασκαλίας ή της ανταλλαγής γνώσης σε αρμονία πάντα με την φύση, την παράδοση και την τεχνολογία. Έτσι καλωσορίσαμε «Το Μαγικό Φίλτρο», ένα ψηφιακό μαθησιακό παιχνίδι περιπέτειας το οποίο αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε περισσότερες από 25 εκδηλώσεις και η είσοδος του κοινού ήταν ελεύθερη.
Χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ ήταν το ΣΚΑΪ.gr αλλά και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζουμε πως αντιπρόεδρος του κέντρου Μελέτης είναι ο πατριώτης μας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ