Email – μηνύματα που λάβαμε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση Kallipefki@comvos.net

 

Μεταξύ των άλλων οι φίλοι μας μέσο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και με τη βοήθεια της defender.gr, επισημαίνουν:

Από Καλλιπεύκη στις 18-4-01 και από τις φίλες μας: Νανά Πατούλια, Παγώνα -Βούλα Τσιαπλέ, Βούλα Κατσιούλα και Γιώτα Μασούρα, οι οποίες λένε: «Γεια σας! Συγχαρητήρια για την εφημερίδα σας! Θα σας παρακαλούσαμε ο σύλλογος να κάνει περισσότερες ενέργειες για μας τα παιδιά. π.χ. κάποιες συγκεντρώσεις».
Ευχαριστούμε μικρές μας φίλες για την επίσκεψη και κυρίως για την υπόδειξη. Έχετε δίκιο. Πρέπει να το φροντίσουμε και περιμένουμε συγκεκριμένες, αν σας είναι εύκολο προτάσεις. Επιτρέψτε μας μια ερώτηση: «Γιατί συγχαρητήρια για την εφημερίδα σας; Νιώθετε ότι δεν είναι έστω και λίγο δική σας; Και αν είναι έτσι μήπως θα έπρεπε να μας βοηθήσετε να γίνει και δική σας;»

Κοντογιάννης Γιάννης από Λάρισα «Συγχαρητήρια για την ανανέωση της σελίδας και καλή συνέχεια για κάθε προσπάθεια που κάνετε».

Ο Νικηφόρος Ντάσιος από τον Καναδά, ζητάει τη βοήθειά μας για μια εργασία στο σχολείο του με θέμα την Καλλιπεύκη.
Nic, Καλή επιτυχία, πάντα στη διάθεσή σου.

Ο Τσικρικάς Ιωάννης από Θεσσαλονίκη: «Πρώτη φορά επισκέπτομαι την ιστοσελίδα της Καλλιπεύκης και ικανοποιήθηκα με την πρόοδο του μεσακ. ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου θέλω να σας συγχαρώ γι’ αυτή σας την πρωτοβουλία. με την προσπάθεια όλων μας εύχομαι να εμπλουτιστεί το υλικό της σελίδας αυτής ώστε ο κάθε επισκέπτης να ενημερώνεται πλήρως».

Ο Γκουγκουλιάς Γιώργος από Διδυμότειχο: « Ευχαριστώ τον Σύλλογο που μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνώ με την πατρίδα, αν και είμαι στην εσχατιά της Ελλάδας. Ελπίζω να τα πούμε σύντομα και από κοντά στο όμορφο χωριό μας».

Από το Νικόλα Λαμπίρη και από το TORONTO CANADA, λάβαμε και το παρακάτω ανέκδοτο, με την παράκληση να δημοσιευτεί στην εφημερίδα μας, μια και είναι η γιορτή (το μήνυμα στάλθηκε στις 16 Ιουνίου) του πατέρα αύριο.

Όταν ο Θεός δημιούργησε τον άντρα.

Όταν ο Θεός δημιούργησε τον γάιδαρο, του είπε:
«Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στη πλάτη σου. Θα τρως χόρτο και θα έχεις λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις δε 50 χρόνια».
Και ο γάιδαρος απάντησε: «50 χρόνια τέτοια ζωή είναι πολύ σκληρή, δώσε μου καλύτερα 30 χρόνια». Έτσι και έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε τον σκύλο και του είπε:
«Θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο αφοσιωμένος φίλος του, θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις 25 χρόνια».
Τότε ο σκύλος απάντησε:
«Θεέ μου 25 χρόνια τέτοια ζωή δεν αντέχεται, δώσε μου καλύτερα 10 χρόνια». Έτσι και έγινε.
Ύστερα ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο και του είπε:
«Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας, θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις 20 χρόνια».
Τότε ο πίθηκος απάντησε:
«Θεέ μου 20 χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου είναι πολλά, δώσε μου καλύτερα 10 χρόνια». Έτσι και έγινε.
Στο τέλος ο Θεός δημιούργησε και τον άντρα και του είπε:
«Είσαι ένας άντρας. Το μόνο λογικό δημιούργημα που θα κατοικεί στη γη. Θα χρησιμοποιείς τη λογική σου και θα επιβάλλεσαι στα άλλα δημιουργήματά μου και θα ζεις μόνο 20 χρόνια».
Τότε ο άντρας απάντησε:
«Θεέ μου να είμαι άντρας μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο γάιδαρος, τα 15 που άφησε ο σκύλος και τα 10 που άφησε ο πίθηκος». Έτσι και έγινε.

Από τότε ο άντρας ζει 20 χρόνια σαν άντρας, μετά παντρεύεται δουλεύει 20 χρόνια σαν γάιδαρος από το πρωί ως το βράδυ και κουβαλά βαριά πράγματα. Μετά αποκτά παιδιά και ζει 15 χρόνια σαν σκύλος, φρουρώντας το σπίτι του και την περιουσία του, τρώγοντας ότι περισσεύει από ην οικογένειά του και αφού γεράσει πια, παίζει σαν το βλάκα και κάνει τον γελωτοποιό για δέκα χρόνια ακόμα στα εγγόνια του.

Εσείς τι λέτε;

Δεν λέμε τίποτε Νικόλα. Μπορεί να είναι και έτσι μπορεί και όχι. Σημασία έχει πως το ανέκδοτο διαβάζεται ευχάριστα και προβληματίζει και αυτό είναι αρκετό.

Από Καλλιπεύκη και από: ΠΑΓΩΝΑ ΤΣΙΑΠΛΕ, ΑΘΗΝΑ ΠΑΤΟΥΛΙΑ, ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑ: Μας αρέσει η εφημερίδα σας και τη διαβάζουμε σε κάθε τεύχος της. Θα θέλαμε να διαμορφώσετε και να πλουτίσετε τα θέματα ,έτσι ώστε να συμμετέχουν σε αυτά και τα παιδιά της Καλλιπεύκης. Επίσης οι φωτογραφίες να απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή των κατοίκων του χωριού. Τέλος, να συμβάλετε στην απομάκρυνση της ραδιενέργειας της κεραίας).

Δεσποινίδες, ευχαριστούμε για όλα. Περιμένουμε από το επόμενο τεύχος τις δικές σας συνεργασίες και συγκεκριμένες προτάσεις αν έχετε, για το πώς θα έπρεπε να είναι η εφημερίδα. Όσο για τις φωτογραφίες μάλλον θα παραμείνουν όπως είναι, γιατί οι καθημερινή ζωή φαίνεται από τις φωτογραφίες της εφημερίδας (η οποία φιλοξενείται στο ιντερνέτ).

Από Αθήνα και από τον Παπαϊωάννου Γιάννη: «Πολύ καλή δουλειά έγινε σ’ αυτές τις σελίδες! Μου άρεσαν πολύ και οι φωτογραφίες! Εύγε!»
Σ’ ευχαριστούμε Γιάννη.

Ανάγνωση- επιμέλεια: Παναγιώτης Παπαϊωάννου

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ