ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Γιώργος Γκουγκουλιάς – Ένα νέο αστέρι ανατέλλει… 

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα σε όλο τον κόσμο γι’ αυτό μαγνητίζει μικρούς και μεγάλους. Το ίδιο συμβαίνει και στην πατρίδα μας. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλά Καλλιπευκιωτόπουλα που μπαίνουν στο ποδόσφαιρο και ονειρεύονται το μέλλον. Μέχρι τώρα, όμως, δεν το κατόρθωσε κανένας. Στις δεκαετίες του 1960 και ΄70 πολλά παιδιά του χωριού μας ήταν πραγματικά ταλέντα, αλλά από την ανέχεια και τις δύσκολες καταστάσεις δεν μπόρεσαν να πάνε κάπου για να διακριθούν. Πρώτο λόγο είχε η επιβίωση. Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν και οι νέοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες, αρκεί να έχουν θέληση, υπομονή και επιμονή. Και όλα αυτά φαίνεται πως τα έχει ένα νέο Καλλιπευκιωτόπουλο στις μέρες μας. Πρόκειται για το γιο του Ζήση Γκουγκουλιά (Τέγα), τον Γιώργο, που εδώ και δυο, τρία χρόνια περίπου, είναι παίχτης στη γνωστή σε όλους ποδοσφαιρική και ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Άρη. Φέτος ο Άρης αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική και κάνει προσπάθεια για να ξαναγυρίσει στη μεγάλη κατηγορία. Πολλά περιμένει από τα νέα παιδιά που παίζουν και ιδιαίτερα από το δικό μας Καλλιπευκιωτόπουλο, τον Γιώργο Γκουγκουλιά, που τον τελευταίο καιρό είναι σε φόρμα, σκοράρει σχεδόν σε κάθε αγώνα και το όνομά του έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2005, στον αγώνα Άρη Καστοριάς, το μοναδικό τέρμα το πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Γιώργος ο οποίος μπήκε σαν αλλαγή και πανηγύρισε πολύ έντονα. Το γκολ το αφιέρωσε στον αδικοχαμένο αδερφό του Βαλάντη και στη μικρή του κόρη που δεν πρόλαβε να χαρεί. Τον τελευταίο καιρό, οι αθλητικές εφημερίδες εγκωμιάζουν το ταλέντο του και όλοι βλέπουν ένα νέο αστέρι να ανατέλλει στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Αγαπητέ μας Γιωργάκη, πολύ χαιρόμαστε που ακούμε και βλέπουμε την προκοπή σου και τις επιτυχίες σου στο ποδόσφαιρο. Μας έκανες όλους περήφανους τους συμπατριώτες σου. Να είσαι κι εσύ περήφανος γι’ αυτό που είσαι και ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να φτάσεις πολύ ψηλότερα. Νομίζουμε πως το αξίζεις, γιατί με την υπομονή και τη σκληρή δουλειά όλα μπορούμε να τα πετύχουμε.
Αγαπητέ Ζήση, να χαίρεστε το λεβέντη σας και ευχόμαστε από καρδιάς, όλα να του πάνε καλά και πάντα χαρές να σας χαρίζει.

α) Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Γιώργος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία όπου πήρε  και τις σωστές βάσεις για το ποδόσφαιρο.
β) Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.
γ) Ο Γιώργος αγωνίζεται με τον αριθμό 29 στη φανέλα του, όσα και τα χρόνια του αδικοχαμένου αδερφού του Βαλάντη.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ